ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Left-add1 Left-add2 Left-add3

Αναζωογόνηση προσώπου

Μη επεμβατική ανάπλαση προσώπου με laser
Τι σημαίνει ο όρος laser;

LASER είναι τα αρχικά των λέξεων Light Amplification Stimulated Emission of Radiation, δηλαδή, ενίσχυση φωτός με διεγειρόμενη εκπομπή ακτινοβολίας.

Ποιες είναι οι  ενδείξεις της εφαρμογής laser για την μη-επεμβατική αναζωογόνηση του δέρματος;

Με το πέρασμα του χρόνου και με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν, το δέρμα προοδευτικά αποδιοργανώνεται, χάνει την ελαστικότητα, τον τόνο του και τη στήριξη του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι δομές που υποστηρίζουν την επιδερμίδα του προσώπου να υποχωρούν και να επέρχεται η χαλάρωση.

Κύρια ένδειξη της εφαρμογής laser για την μη-επεμβατική αναζωογόνηση του δέρματος είναι η ήπια και μέτρια φωτογήρανση σε ασθενείς που δεν επιθυμούν πιο έντονες επεμβατικές θεραπείες καθώς και περιστατικά κάθε ηλικίας που χρειάζονται αναζωογόνηση και λάμψη.

Tί επιτυγχάνουμε με το laser για την μη-επεμβατική αναζωογόνηση του δέρματος;

Με τη  χρήση του συγκεκριμένου τύπου laser επιτυγχάνουμε διόρθωση των ήπιων, λεπτών ρυτίδων και γραμμών καθώς και της χαλάρωσης του δέρματος.

Πώς ενεργεί το laser για την μη-επεμβατική αναζωογόνηση του δέρματος;

H εφαρμογή του laser και η θερμότητα που παράγεται πιστεύεται ότι διεγείρει τους ινοβλάστες του υποδέρματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι η παραγωγή, πύκνωση και αναδόμηση κυρίως των ινών κολλαγόνου αλλά και της ελαστίνης, συστατικά που θεωρούνται ως οι κύριοι παράγοντες μιας νεανικής και σφριγηλής επιδερμίδας. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μια φυσική, ριζική και σε βάθος ανάπλαση, αναζωογόνηση, σύσφιξη και τόνωση του δέρματος.

Ποια τα κύρια πλεονεκτήματα της μη επεμβατικής φωτοανάπλασης;

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της μη επεμβατικής φωτοανάπλασης είναι η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες  καθώς δεν προκαλείται κανένας τραυματισμός στην επιδερμίδα και το σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σχέση με πιο επεμβατικές μεθόδους.

Ποιο τα κύριο μειονέκτημα της μη επεμβατικής φωτοανάπλασης;

Το σημαντικότερο μειονέκτημα της μη επεμβατικής φωτοανάπλασης είναι η περιοδική επανάληψη των συνεδριών εφόσον ο ασθενής επιθυμεί την διατήρηση ή/και βελτίωση του επιθυμητού αποτελέσματος.

H φωτοανάπλαση με laser είναι ασφαλής;

Η μη επεμβατική φωτοανάπλαση με laser είναι μια αποδεδειγμένα ασφαλής μέθοδος όταν γίνεται από ειδικούς Δερματολόγους. Το laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια ιατρική συσκευή οι παράμετροι της οποίας τροποποιούνται ανάλογα με τον τύπο δέρματος και το μέγεθος του προβλήματος.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη χρήση του laser;

Δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό μας από την χρήση των laser.

Είναι επώδυνη μέθοδος;

Πρόκειται για μικρού βαθμού ενόχληση που στην πλειονότητα των περιπτώσεων γίνεται πολύ καλά ανεκτή. Σε περίπτωση πόνου ή αισθήματος κάυσου υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής τοπικά αναισθητικής κρέμας.

Η  διαδικασία χαρακτηρίζεται σαν ένα αίσθημα τσιμπήματος και ελαφριάς θερμότητας Μετά το laser το δέρμα μπορεί να παρουσιάζει παροδική ερυθρότητα για μικρό χρονικό διάστημα.

Πόσο διαρκεί η συνεδρία της μη επεμβατικής φωτοανάπλασης με laser;

Συνήθως 15-20 λεπτά.

Τι πρέπει να προσέχω πριν τη συνεδρία του laser;

Είναι απαραίτητο αν αποφεύγετε τον ήλιο για λίγο διάστημα πρίν την συνεδρία, μια και το μαύρισμα αποτελεί συχνά αντένδειξη.

Πόσες συνεδρίες είναι απαραίτητες για το τελικό αποτέλεσμα;

Ο αριθμός των συνεδρίών που απαιτούνται εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και το μέγεθος του προβλήματος. Κατά μέσο όρο αρκούν 5-6 συνεδρίες, 1 κάθε 3-4 εβδομάδες.

Βιβλιογραφία
  1. Alexiades-Armenakas MR, Dover JS, Arndt KA. The spectrum of laser skin resurfacing: nonablative, fractional, and ablative laser resurfacing. J Am Acad Dermatol. 2008;58:719-37.
  2. Liu H, Dang Y, Wang Z, Chai X, Ren Q. Laser induced collagen remodeling: a comparative study in vivo on mouse model. Lasers Surg Med. 2008;40:13-9.
  3. Trelles M, Allones I, Vélez M, Mordon S. Nd:YAG laser combined with IPL treatment improves clinical results in non-ablative photorejuvenation. J Cosmet Laser Ther. 2004;6:69-78.
  4. Goldberg DJ. Lasers for facial rejuvenation. Am J Clin Dermatol. 2003;4:225-34.
Τελευταία Νέα του
Δρ. Ράλλη
Rss
02 Φεβρουαρίου 2017
Ενημέρωση για προγραμματισμό ραντεβού.

Ο ιατρός θα παρακολουθήσει το 15th Aesthetic & Anti-aging Medicine World Congress...

23 Μαίου 2016
Ενημέρωση

Ο ιατρός συμμετείχε στο 13ο European Academy of Dermatology and Venereology Spring Symposium που έγινε 19-22 Μαϊου...

Διαβάστε όλα τα νέα του
Δρ. Ράλλη

Newsletter

Για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα του Δρ. Ράλλη και της δερματολογίας, συμπληρώστε το email σας

Ιατρείο

Αθήνα

Βασ. Αλεξάνδρου 5 -7
(Έναντι Ξεν. Caravel), 1ος όροφος

Δέχεται (κατόπιν ραντεβού):
Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή
18.00 - 20.00

Τηλ./Fax Ιατρείου: 210 - 72 44 008

E-mail: efrallis@gmail.com


info@erallis.com