Βασ. Αλεξάνδρου 5 -7
(Έναντι Ξεν. Caravel)
1ος όροφος
Δευτέρα - Τρίτη -
Πέμπτη - Παρασκευή

18.00 - 21.00

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία
Μεσοθεραπεία 2018-03-07T15:33:50+00:00

θεραπείες

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.




Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια μοντέρνα θεραπεία έγχυσης ουσιών σε μικροσκοπικές ποσότητες ενδοδερμικά και υποδερμικά. Η έγχυση επιτυγχάνεται μέσω σειράς μικροενέσεων που μπορεί να περιέχουν κοκτέιλ ουσιών από βιταμίνες, μέταλλα, φαρμακευτικές ουσίες και αμινοξέα τα οποία ενίονται στο δέρμα και το υπόδερμα.

Πρόκειται για μια απλή και μικρής διάρκειας θεραπεία που ο ασθενής ανέχεται χωρίς τοπική αναισθησία και μπορεί να επιστρέψει χωρίς περιορισμούς στις υποχρεώσεις του.

Από πότε εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 1958 από τον Γάλλο γενικό ιατρό Michel Pistor. Έκτοτε η χρήση της επεκτάθηκε σε διάφορες ειδικότητες, με πολλές παραλλαγές στον τρόπο αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Πού εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των εξής νοσημάτων:

  1. Κυτταρίτιδα

  2. Τοπικές εναποθέσεις λίπους

  3. Αλωπεκία

  4. Ρυτίδες προσώπου, τραχήλου, στήθους

  5. Μέλασμα

  6. Περίγραμμα σώματος

  7. Ενυδάτωση προσώπου

Πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η μεσοθεραπεία;

Η συχνότητα των συνεδριών της μεσοθεραπείας εξαρτάται από το πρόβλημα που επιθυμεί ο ασθενής να βελτιώσει.

Συνήθως η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται 1 φορά την εβδομάδα για 4 εβδομάδες, 1 φορά κάθε 15 ημέρες για 2 μήνες και 1 φορά τον μήνα για 1-2 μήνες για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σε ποιους αντενδείκνυται η χρήση της μεσοθεραπείας;

Η μεσοθεραπεία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται στα εξής:

  • Εγκυμοσύνη

  • Ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης

  • Ιστορικό εμφράγματος του μυοκαρδίου

  • Ιστορικό πρόσφατου καρκίνου

  • Θρομβοεμβολικά επεισόδια

  • Ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή

  • Ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στις ουσίες της μεσοθεραπείας

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία;

Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία και διαρκεί μερικά λεπτά. Υπάρχουν 4 τεχνικές εφαρμογής των φαρμακευτικών ουσιών:

  • Η ενδο-επιδερμιδική, όπου η έγχυση του φαρμάκου γίνεται εντός της επιδερμίδας. Δεν είναι επώδυνη, δεν παρατηρείται αιμορραγία ενώ θεωρείται μέθοδος ιδανική για την ανάπλαση και ενυδάτωση του προσώπου.

  • Η βλατιδώδης, όπου η έγχυση του φαρμάκου γίνεται στο δερμο-επιδερμιδικό όριο. Είναι μέθοδος χρήσιμη για την θεραπεία των ρυτίδων ενώ εφαρμόζεται και για την αλωπεκία.

  • Η τρίτη τεχνική περιλαμβάνει τις ενέσεις σε βάθος 2-4 mm με γωνία 30-60°. Χρησιμοποιείται κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής και για την θεραπεία της κυτταρίτιδας.

  • Σημείο με σημείο. Έτσι αποκαλείται η τέταρτη μέθοδος έγχυσης που περιλαμβάνει ενέσεις στο επίπεδο του δικτυωτού χορίου και χρησιμοποιείται κυρίως για μείωση τοπικού πάχους.

Ποιες οι ανεπιθύμητες ενέργειες της μεσοθεραπείας;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της μεσοθεραπείας είναι:

  • Οίδημα και εκχυμώσεις στα σημεία των ενέσεων λόγω του αυξημένου αριθμού αυτών αλλά και της φλεγμονώδους απάντησης του δέρματος στις ουσίες που ενίονται.

  • Νεκρωτικές βλάβες λόγω ερεθιστικής δράσης των ουσιών που ενίονται.

  • Σε υψηλές δόσεις φωσφατιδυλοχολίνης έχει αναφερθεί διαταραχές από το ήπαρ και το νευρικό σύστημα.

  • Μια σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η παρουσία άτυπων μυκοβακτηριδιακών λοιμώξεων.

Σε ποια ηλικία θα πρέπει να αρχίζει η μεσοθεραπεία;

Η ηλικία έναρξης της μεσοθεραπείας καθορίζεται κυρίως από τον ίδιο τον ασθενή και τις ανάγκες του. Στην πλειονότητα των ασθενών η συγκεκριμένη θεραπεία φαίνεται να αρχίζει κατά την 3η-5η δεκαετία της ζωής.

Τι είναι η μεσοθεραπεία «άνευ βελόνας» (needle-less mesotherapy);

Πρόκειται για νεότερη της μεσοθεραπείας τεχνική όπου η μεταφορά του φαρμάκου στο δέρμα επιτυγχάνεται με υπερήχους ή ιοντοφόρεση. Παρότι είναι ανώδυνη μέθοδος κατά την οποία δεν τραυματίζεται το δέρμα, θεωρείται ότι η αποτελεσματικότητά της αντιστοιχεί στο 20% περίπου της παραδοσιακής μεσοθεραπείας.

Για ποιους λόγους αμφισβητείται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια ενέσιμη τεχνική, μη-εγκεκριμένη επισήμως για την οποία δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα ευρήματα που να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά της. Δεν έχει καθοριστεί ακριβώς η δοσολογία των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ενώ και ο μηχανισμός δράσης της μεσοθεραπείας δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως.

Παρόλα αυτά πρόκειται για θεραπεία που κερδίζει συνεχώς δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που υποβάλλονται για πρώτη φορά σε μεσοθεραπεία, επιλέγει την συνέχιση και ολοκλήρωση της.

Ποιο το κόστος της μεσοθεραπείας;

Το κόστος της μεσοθεραπείας εξατομικεύεται ανάλογα τις θεραπευτικές ουσίες που απαιτούνται αλλά και τις περιοχές του σώματος που ενδιαφέρουν τον ασθενή για θεραπεία.