Βασ. Αλεξάνδρου 5 -7
(Έναντι Ξεν. Caravel)
1ος όροφος
Δευτέρα - Τρίτη -
Πέμπτη - Παρασκευή

18.00 - 21.00

Υαλουρονικό Οξύ

Υαλουρονικό Οξύ
Υαλουρονικό Οξύ 2018-03-07T15:33:59+00:00

θεραπείες

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.
Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Πρόκειται για έναν υδρόφιλο, δομικό πολυσακχαρίτη που βρίσκεται φυσιολογικά στον ανθρώπινο οργανισμό, στο μεγαλύτερο ποσοστό στο δέρμα αλλά και σε άλλους τύπους ιστών όπως και σε άλλους οργανισμούς.

Τα μοντέρνα, συνθετικά, ενέσιμα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, αποτελούν προϊόντα βιοτεχνολογίας και έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως ασφαλή στην καθημερινή πράξη.

Σε ποιες μορφές διατίθεται το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ με την μορφή της διάφανης γέλης χρησιμοποιείται ως ενέσιμο εμφύτευμα για την βελτίωση των ρυτίδων γήρανσης και την αύξηση του όγκου των χειλέων ή των ζυγωματικών και αυτό αποτελεί και το αντικείμενο της παρούσας ιστοσελίδας. Επιπλέον ως ενέσιμο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιείται στην μεσοθεραπεία του προσώπου είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλες φαρμακευτικές ουσίες.

Το υαλουρονικό οξύ κυκλοφορεί επίσης ως τοπικό σκεύασμα σε μορφή κρέμας, γέλης, spray, ή επιθέματος με τη μορφή εμποτισμένης γάζας.

Πώς δρα το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υδρόφιλο συστατικό του δέρματος όπως αναφέρθηκε παραπάνω, που ο βασικός του ρόλος είναι η ενυδάτωση των ιστών. Μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού που υπολογίζεται μέχρι και 1000 φορές μεγαλύτερη από το βάρος του.

Επιπλέον η παρουσία του βελτιώνει την ελαστικότητας του δέρματος, επιβραδύνει την μετακίνηση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες ενώ ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική του ικανότητα.

Μετά την έγχυση του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος στο δέρμα, τα μικρο-σωματίδια της γέλης του υαλουρονικού οξέος απορροφούνται με αργό ρυθμό από τον οργανισμό και καθώς διασπώνται τη θέση τους την παίρνουν μόρια νερού. Τελικά η γέλη δισπάται πλήρως και απορροφάται χωρίς να αφήσει κατάλοιπα.

Πού εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται για την αποκατάσταση των ρυτίδων και των βαθιών πτυχώσεων του προσώπου. Συγκεκριμένα :

 1. Στις ρινοπαρειακές αύλακες

 2. Στις γωνίες του στόματος

 3. Στο άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστού)

 4. Για τον βελτίωση του περιγράμματος των χειλέων

 5. Για την αύξηση του όγκου των χειλέων

 6. Για την αύξηση του όγκου των ζυγωματικών

 7. Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, DYSPORT για τις ρυτίδες του μετώπου η. Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, DYSPORT για τις ρυτίδες του μεσοφρύου

 8. Σε συνδυασμό με ΒΟΤΟΧ, DYSPORT για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Πότε θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Τα εμφυτεύματα του συνθετικού, διασταυρούμενου υαλουρονικού οξέος έχουν διάρκεια ζωής που ποικίλει από 6-12 μήνες. Η τελική διάρκεια του προϊόντος εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους όπως η ηλικία του ασθενούς, η κινητικότητα των μυών και ο βαθμός εκφραστικότητας του προσώπου, ο τρόπος ζωής και το προϊόν που επιλέγεται για θεραπεία.

Τα ενέσιμα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος είναι βιοδιασπώμενα και κατά συνέπεια ασφαλή και εξαφανίζονται χωρίς να αφήνουν υπολείμματα.

Πώς επιτυγχάνεται η εξουδετέρωση του υαλουρονικού οξέος;

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορεί εύκολα να εξουδετερωθεί εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο, με την έγχυση της υαλουρονιδάσης. Η υαλουρονιδάση είναι ένα υδατοδιαλυτό πρωτεϊνικό ένζυμο που δρα μόνο στο σημείο της έγχυσής της προκαλώντας την υδρόλυση και καταστροφή του υαλουρονικού οξέος.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί επί του παρόντος το μοναδικό ενέσιμο υλικό του οποίου υπάρχει η δυνατότητα εξουδετέρωσής του μετά την έγχυση στο δέρμα γεγονός που τονίζει ακόμα περισσότερο την ασφάλειά του.

Πόσο ασφαλής είναι η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι φυσικό συστατικό του δέρματος και αποτελεί προϊόν βιοσύνθεσης δηλαδή δεν είναι ζωικής προέλευσης. Έτσι, θεωρείται σπάνια η εμφάνιση αλλεργικής αντίδρασης και δεν χρειάζεται να προηγηθεί τεστ ευαισθησίας. Επιπλέον εάν κριθεί σκόπιμο, είναι δυνατή η εξουδετέρωση του υαλουρονικού οξέος με υαλουρονιδάση όπως αναφέρεται πιο πάνω.

Όλα τα στοιχεία αυτά έχουν κάνει το υαλουρονικό οξύ τη δεύτερη πιο δημοφιλή ενέσιμη θεραπεία στις γυναίκες στο χώρο της κοσμετολογίας και την τρίτη στους άνδρες.

Σε ποιους αντενδείκνυται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται στα εξής:

 • Εγκυμοσύνη

 • Θρομβοεμβολικά επεισόδια

 • Ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή

 • Ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στο υαλουρονικό οξύ

Πώς γίνεται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Η ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που διαρκεί μερικά λεπτά. Δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, γίνεται καλά ανεκτή ενώ δεν απαιτείται τοπική αναισθησία με εξαίρεση την περιοχή των χειλέων.

Ποιες οι ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;

Μετά τη θεραπεία με με υαλουρονικό οξύ είναι πιθανό να εμφανισθεί ελαφρό οίδημα και απανιότερα εκχυμώσεις στα σημεία των ενέσεων. Το οίδημα μπορεί να είναι λίγο πιο έντονο στα χείλη ή τα ζυγωματικά. Οι ανεπιθύμητες αυτές ενέργειες είναι ως ένα βαθμό αναμενόμενες και διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα.

Σε ποια ηλικία θα πρέπει να αρχίζει η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Η ηλικία έναρξης της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ είναι ουσιαστικά υποκειμενική και καθορίζεται από τον ίδιο τον ασθενή και τις ανάγκες του. Στην πλειονότητα των ασθενών η συγκεκριμένη θεραπεία φαίνεται να αρχίζει κατά την 4η-5η δεκαετία της ζωής.

Με ποια άλλη θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί συνδυαστεί εξαιρετικά με BOTOX, DYSPORT επιτυγχάνοντας έτσι την πιο ολοκληρωμένη θεραπεία αναδόμησης του προσώπου. Επιπλέον μπορεί να συνδυαστεί με peelings, laser καθώς και με μεσοθεραπεία.

Ποιο το κόστος της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ;

Το κόστος της θεραπείας με υαλουρονικό οξύ εξατομικεύεται ανάλογα με το προϊόν που επιλέγεται, την ποσότητα που απαιτείται αλλά και τα σημεία του προσώπου που επιθυμεί ο ασθενής να βελτιώσει.